Selectează o Pagină

Blink este o carte interesanta pe care am citit-o vara aceasta. După cum voi știți eu citesc multe cărți când mă plictisesc. Și nu sunt neapărat romane.

Blink chiar despre asta vorbește: cum să iei decizii bune în 2 secunde. Malcolm Gladwell spune că de la o vreme mintea noastră se dezvoltă foarte mult iar uneori poate ajunge să calculeze înaintea noastră. În timpul unei decizii ați avut vreodată sentimentul că aceea este decizia corectă, dar nu vă puteați da seama de ce? Ei bine creierul vostru a calculat toate posibilitățile toate rezultatele și a ajuns la concluzia că aceea este decizia corectă. Și toate acestea în doar o clipită de ochi. Impresionant, nu?

Ei bine pe asta se bazează și securitate in aeropoarte (cel puțin în unele) securitatea de acolo nu se bazează pe aparatură ci pe instinctele oamenilor de la securitate. Aceștia sunt antrenați iar când văd o persoană ce nu pare în regulă creierul lor le dă de știre că acea persoană poate fi periculoasă. Totul într-o clipită.

Eu am citit cartea și chiar o recomand multora dintre voi să o citiți. Poate vă ajută mai mult în deciziile din viața de zi cu zi și chiar în deciziile importante ce apar doar o dată în viață